Open Huis

Kom bij ons kijken!

Tabor College bestaat uit drie scholen: d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus. Drie verschillende scholen met ieder hun eigen unieke kenmerken. Maar hoeveel ze op sommige vlakken ook van elkaar verschillen, uiteindelijk hebben ze één gezamenlijke overeenkomst: je hebt een berg aan mogelijkheden bij Tabor.  

Om groep 7/8-leerlingen en hun ouders/verzorgers een kijkje te geven op de scholen, organiseren we begin 2024 op iedere locatie een Open Huis. Maak hieronder alvast kennis met onze scholen en zet de Open Huis data in je agenda. Tot snel! 

 

Video afspelen

Tabor College d'Ampte

Op d’Ampte gaat het er vooral om dat je met plezier naar school gaat. Wat je later wilt worden, is nu nog niet zo belangrijk. Je gaat eerst ontdekken waar je talent ligt, en waar je goed in bent. 

Hier op school word je voorbereid op een beroepsopleiding die bij je past. Daarom leer je ook buiten de klas, bijvoorbeeld met gastlessen, stages en praktijkopdrachten.

Je komt in een kleine klas, je hebt een persoonlijke coach en er is een apart Junior gebouw voor de onderbouw. Hier volg je het grootste deel van je lessen en kun je pauze houden met de andere brugklassers.

Ben jij benieuwd hoe jij je kunt ontwikkelen op d’Ampte? Kom dan vooral een keer langs bij het Open Huis of de doe-middagen! 

Open Huis: 30 & 31 januari 2024

Tabor College Oscar Romero

Op Oscar Romero krijg je de tijd om op jouw niveau te komen. Dat doe je in een tweejarige brugklasperiode, omdat één jaar daarvoor niet altijd voldoende is. Hier kun je dus de tijd nemen om te ontdekken of je het best op mavo, havo of vwo past. Daarnaast heeft Oscar Romero een Kunstlijn, Technologielijn en Sportlijn voor als je jezelf extra wilt uitdagen. Je krijgt dan extra lessen in één van deze richtingen.

Naast alle inhoudelijke vakken werk je aan het ontwikkelen van je sociaal-emotionele vaardigheden, door middel van Kracht in Controle (KIC). Tijdens de mentorlessen besteden jullie ook aandacht aan studievaardigheden en leerstrategieën. Je ontdekt er alles over tijdens het Open Huis en de Beleef-het-Oscar-middagen!

Open Huis: 5 en 6 februari 2024

Tabor College Werenfridus

Werenfridus is een school vol uitdagingen voor havo, atheneum en gymnasium: Nederlands en tweetalig. Hier word je uitgedaagd om creatief en ambitieus samen te werken. Op Werenfridus gaat het niet alleen over kennis en vaardigheden, maar ook over normen, waarden en tradities. Zo word je hier zelfbewust, social bewust en wereldwijs. 

Je staat zelf aan het roer van je eigen leerproces. Hoe je leert, bepaal je dus ook zelf. Hiervoor heb je coachingsgesprekken met je mentor en formuleer je zelf jouw doelen. Ben jij nieuwsgierig en houd je van een uitdaging? Dan voel je je hier vast thuis. Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken!

Open Huis: 30 en 31 januari 2024

Tabor College bestaat uit drie locaties:

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?