ICT op het Tabor College

De iPad als hulpmiddel

Op het Tabor College willen we graag dat onze leerlingen het beste onderwijs krijgen; onderwijs dat bij ze past. Dat betekent dat we samen kijken wat het beste onderwijsprogramma is. De iPad is een waardevolle aanvulling naast het gebruik van boeken, schriften, lesbrieven en practica.

De voordelen van werken met de iPad

  • Voor het ene vak is een leerling wat sneller, of kan een leerling wat meer aan. Voor het andere vak is wat meer ondersteuning nodig. De iPad maakt het mogelijk om bij verschillende vakken een eigen leerroute te volgen.
  • De iPad verrijkt het lesmateriaal met onder andere video-instructies en een koppeling met de actualiteit.
  • Leerlingen zien meteen hun vorderingen, want in het onderwijs gaat het steeds meer om ‘kan of weet ik dat?’ dan om ‘welk cijfer heb ik gehaald?’

Online afleiding voorkomen

We leren onze leerlingen ook wanneer je de iPad (en je smartphone) juist niet gebruikt, of wanneer je je moet concentreren op maar één app en niet op alle apps tegelijk. Het is daarnaast mogelijk dat school en/of ouder(s)/verzorger(s) de schermtijd beperken. Zo blijven de leerlingen nog beter bij de les en leren ze goed om te gaan met digitale middelen. We leren onze leerlingen ook hoe je niet wordt afgeleid door bijvoorbeeld spelletjes en social media.

Servicedesk

Elke Tabor locatie heeft een eigen ICT-afdeling. Deze medewerker(s) staan altijd klaar om alle leerlingen (en collega’s) te helpen met ICT- en iPad gerelateerde vragen.

Tabor College bestaat uit drie locaties:

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?